Thaise kip
Thaise kip recepten
Thaise kip en broccoli
Ingrediënten
- 1 theelepel Thaise curry pasta
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels gember fijngehakt
- 1 limoen
- 300 gram kipfilet
- 2 eetlepels olie
- 350 gram broccoli
- 200 gram Chinese kool
- 1 blikje kokosmelk
- 4 theelepels vissaus
- 4 theelepels korianderblad
Bereiden
- meng de curry pasta met de knoflook en de limoensap
- meng dit door de kip
- bak de olie in een koekenpan of wokpan
- bak de kip op hoog vuur lichtbruin
- voeg de broccoli Chinese kool en kokosmelk toe
- doe de deksel op de pan en laat het intrekken
- strooi er als laatst wat korianderblad overheen
Thaise kip met cashewnoten
Ingrediënten
- 3 eetlepel zonnebloemolie
- 2 kipfilets
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 50 gram cashewnoten
- 3 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel oestersaus
- 4 lente uien
Bereiding
- snij alle groenten en de knoflook in stukjes
- kook de eieren vervolgens alvast
- verhit de olie in de pan en bak vervolgens kort de peper en knoflook
- voeg de champignons kerrie en gemberpoeder toe
- voeg nu de prei en paprika toe
- voeg nu de koriander en sesamolie toe
- voeg vervolgens alle ingrediënten bij elkaar
Thaise kokospudding
Ingrediënten
- Eieren
- 4.2 deciliter water
- dikke kokosmelk
- 120 gram basterd suiker
- 1/2 jasmijnwater
Bereiding
- Doe de eieren kokosmelk suiker en jasmijnwater in een kom
- Klop dit tot het een mengsel word
- Doe dit in een ondiepe schaal die in een stomer past
- Laat het 30 tot 40 minuten stomen
- Laat het afkoelen en snij het in stukjes
- Decoreer het met wat stukjes kokos en limoen
Advertenties
Probeer ook de volgende receptensites